Historien om Karate 33 Sport

At lave research på Chebec's fabrikant, C.N.S.O., og sejlbådstype, Karate 33 Sport, er ikke nogen let opgave. Den primære årsag til dette er, at Karate 33 desværre ikke er nogen særlig kendt sejlbåd i Skandinavien.

Vores fremgangsmåde har været, at tage udgangspunkt i internet søgemaskinen Google (www.google.com). Herfra har vi forsøgt os med indtastning af forskellige søgeord, f.eks. "Karate 33" og "Sailboat/Sejlbåd".

Her hjælper det selvfølgelig ikke, at skibet deler navn med en kampsport. Langt størsteparten af de match som vi har stødt på i Google, har været sider relateret til denne sport. Tålmodighed har således været et vigtige styrende princip i vores søgen.

Efter flere forsøg fandt vi ud af, at et fransk skibsværft ved navn C.N.S.O. (eller bare CNSO, det står for 'Constructions Nautiques du Sud-Ouest') stod bag produktionen af Karate sejlskibet. Vi skriver stod bag, fordi CNSO lukkede i 1982 i forbindelse med en større krise i skibsbranchen, som prægede starten af firserne. Ak ja, sådan kan det jo gå.

Daniel Duvergie og Michel Bigoin CNSO stod bag en hel serie af sejlskibe navngivet efter japanske begreber. Der findes således også et Kendo, Samurai, Mikado, Shogun, Geisha og Daimio skib. Fælles for i hvert fald Kendo, Samurai, Mikado og Karate er, at de alle er tegnet af arkitekterne Daniel Duvergie (til venstre på billedet) og Michel Bigoin (til højre) (http://navigateur.info/samourai/).

Der findes to variationer af Karate sejlskibet, Karate Sport og Karate Agterkahyt (http://capkarate.free.fr/ - en klub for ejere af Karate sejlskibe). Endvidere findes der en Karate Sport Classic og en Karate Sport Dinette. Det er den sidsnævnte version, som Chebec hører til.

At dømme ud fra medlemsbestanden i den førnævnte klub for Karate-ejere, er Karate sejlskibet mest udbredt i Frankrig og Canada. Men der findes også medlemmer i USA, Grækenland og Italien.

Denne hjemmeside ses bedst med Microsoft Internet Explorer v.4+ i skærmopløsning 800x600 og derover.
Hjemmesiden er lavet af Ulrik Nicolaisen © 2003.